WhatsApp +31 10 51 90 332 [email protected]

Geschiedenis.

Hoe Kerklaan Greenhouses uitgroeide tot een internationaal kassenbouw bedrijf.

Het begin.

In 1993 besloot Joost Kerklaan het tuindersleven achter zich te laten en zich te focussen op kassensloop en de handel in tuinbouwmaterialen. Onder de naam 'Handelsonderneming Joost Kerklaan B.V.' verkocht Joost zijn eerste materialen en sloopte hij zijn eerste kassen. Met zijn vrachtwagen reed Joost langs tuinders om te bekijken of ze nog handel voor hem hadden. Dit vormde de basis voor Kerklaan Greenhouses zoals we het vandaag kennen.

Groei.

Door de grote vraag naar tuinbouwmaterialen en sloopkassen groeide de onderneming van Joost hard. Al snel kwamen de eerste medewerkers en werd het bedrijf een gevestigde naam in de wereld van tuinbouwmaterialen en kassensloop.

Mede door zijn ondernemersdrift bleef Joost kansen zien en ging het bedrijf naast kassensloop zich ook richten op kassenbouw. Op een innovatieve manier werden gesloopte kassen omgetoverd tot moderne 'nieuwe' kassen. 

Internationaal op de kaart.

Intussen bleef het bedrijf groeien en kwamen de eerste klussen in het buitenland. Tuinders vanuit alle delen van de wereld vonden Kerklaan voor hun tuinbouwmaterialen.

Overname.

Om in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar kassensloop, werd in 2014 het Westlandse kassensloop bedrijf Mustang Demolition overgenomen. Door deze overname kon Joost Kerklaan B.V. zich meer richten op kassenbouw en de handel in tuinbouwmaterialen. 

Een nieuwe generatie.

In 2018 namen Hans Kerklaan en Rick van Buijtene het stokje over van Joost. Hans en Rick begonnen als schooljongens met werken bij Joost en wisten zich op te werken tot de directie van het bedrijf. Met Joost als leermeester wisten Hans en Rick de onderneming van Joost een nóg professioneler bedrijf te maken. De naam 'Joost Kerklaan B.V.' werd veranderd in 'Kerklaan Greenhouses'. Daarnaast splitste de handel in tuinbouwmaterialen zich af en kreeg het een eigen label onder de naam 'Kerklaan Horti Materials'. Onder dit label handelt het bedrijf internationaal in tuinbouwmaterialen en -machines.