WhatsApp +31 10 51 90 332 [email protected]

Kerklaan Greenhouses renoveert kasdek bij Kwekerij de Stadsweiden.

Bij Kwekerij de Stadsweiden in Ermelo heeft Kerklaan Greenhouses een dek renovatieproject gerealiseerd. Op een bestaande kas hebben ze eerst de verouderde foliebogen verwijderd.

Jan van Stralen van Kwekerij De Stadsweiden:

“Het dek dat wij hiervoor gebruikten was verouderd, waardoor de onderhoudskosten steeds meer opliepen. Het was nodig aan vervanging toe.”

Ter vervanging is er gekozen voor een aluminium Venlodek met een dubbele nokluchting. “Onze hortensia’s hebben tijdens de kweek veel lucht nodig en daarom is dit type dek ideaal voor ons.”

Kerklaan is bepaald geen vreemde voor Kwekerij De Stadsweiden.

“We hebben al eens eerder gewerkt met de mannen van Kerklaan. De communicatie en samenwerking beviel ons destijds erg goed, vandaar dat we opnieuw voor Kerklaan hebben gekozen. Hans Kerklaan en Rick van Buijtene zijn beiden erg betrokken geweest bij het renovatieproject, dit gaf ons een prettig gevoel.”

Wat bijzonder was aan dit project, is dat de kweek van hortensia’s in de ondergelegen teeltruimte gewoon door heeft kunnen gaan. Jan: “Dit was ook erg prettig ja. We hebben op normaal niveau door kunnen kweken en ondervonden nauwelijks hinder van de werkzaamheden van Kerklaan.”

Voor de beglazing van het dek is er gebruik gemaakt van diffuus glas met 45% haze. Door gebruik te maken van dit speciale soort dekglas, kunnen de hortensia’s nóg uniformer worden opgekweekt. “We zijn nu een aantal maanden verder en het resultaat is al goed te merken. Tijdens de koude wintermaanden is ons gasverbruik aanzienlijk verminderd, omdat het nieuwe glasdek dichter is dan het oude foliedek. In de zonnige zomermaanden gaan we het verschil pas echt goed merken. We zijn dik tevreden tot nu toe.” Vertelt Jan.